Natuurlijk wil je het allerleukste en origineelste feest organiseren voor de aanstaande bruid, maar het is ook een lastige taak. In deze blog worden de beste tips gegeven waar je op moet letten bij het organiseren van een bedrijfsuitje.

Tip 1: Prik een datum

 

De datum is het belangrijkste onderdeel van het plannen van een bedrijfsuitje. Het moet een verrassing zijn voor de bruid, maar zij moet natuurlijk wel kunnen. Spreek daarom met haar baas af dat ze vrij krijgt of plan een afspraak met haar zodat ze niets anders gaat doen. Het handigste is om een datum te kiezen die in het weekend valt. Het is altijd lastig om te plannen dat iedereen kan. Maak daarom een hele lijst aan in datumprikker en kies de datum waarop de meeste mensen kunnen. Plan deze datum minimaal twee weken voor de bruiloft, zodat de bruid tijd heeft om te herstellen.

 

Tip 2: Bepaal wie er worden uitgenodigd

Het allerbelangrijkste wat je moet afvragen is: Welke vrienden wil de aanstaande bruid graag zien op het bedrijfsuitje. Vraag daarom aan vrienden wie er nog meer moeten komen en zorg voor een gezellige club vriendinnen. Vergeet daarbij ook niet de zus of schoonzus uit te nodigen. Maak duidelijk dat ze er niets over mogen zeggen.

 

Tip 3: Organiseer het niet in je eentje

Zoek een metgezel om het bedrijfsuitje te organiseren. Je kan dan gemakkelijk taken verdelen en ideeën bedenken. Overigens is dit ook een goed excuus om samen te borrelen om inspiratie op te doen. Zorg ervoor dat je niet teveel mensen in de organisatie hebt zitten, want dit kan voor belemmeringen en onnodige discussies zorgen.

 

Tip 4: Bepaal de kosten

 

Wat mag een dag kosten per persoon? Schat vooraf goed de kosten in en zorg ervoor dat iedereen het al naar je rekening overmaakt, zodat je niet op de dag zelf er de hele tijd mee bezig hoeft te zijn. Maak van tevoren duidelijk aan de uitgenodigden wat het gaat kosten. Een minder goede vriendin zal misschien minder geld willen betalen dan haar beste vriendin. Laat dan ook weten wat er allemaal op de planning staat waar de kosten vandaan komen. Met minder dan 50 euro p.p. red je het niet om een hele dag te vullen.

Tip 5: Bepaal de locatie voor het bedrijfsuitje

Zorg voor een locatie die voor iedereen goed te bereiken is. Woont iedereen dicht bij elkaar, dan kan het juist ook leuk zijn om eens naar een totaal andere stad te gaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het handigst om een centrale plek uit te kiezen in Nederland, zoals Utrecht.

Na het uitvoeren van deze praktische tips kan het echte werk beginnen, namelijk de invulling van de dag. Houd dan ook onze blog in de gaten over leuke ideeën die je kan opdoen ter inspiratie. Neem alvast een kijkje bij onze activiteiten voor een vrouwen bedrijfsuitje.